OLLA ROMANA

L´Olla romana, es un recipient de fang que serveix per coure aliments al forn.

Per el que he vist en d´altres blogs, la mes coneguda es la RÖMERTOP alemanya, sembla que als alemanys els agrada i hi estan acostumats a cuinar dins d´aquesta mena de recipients. La meva la vaig comprar a IKEA, de fet, no tinc massa clar si es una olla romana ó una cocotte de fang

Abans de fer.la servir s´ha de submergir una estona en aigua de manera que durant la cocció, la calor del forn fa que el fang desprengui l´aigua acumulada en la porositat, en forma de vapor que serà el que evitarà que l´aliment s´assequi.





POLLASTRE AL FORN amb CEPS.

*Salpebreu el pollastre i poseu.lo en l´olla de fang on hi haureu posat una mica d´oli.., (penseu que aquest recipient necessita la meitat de greix que uns cassola convencional) ..afegiu.hi cinc o sis alls sense pelar, una ceba grossa tallada a lamines no gaire primes, un parell de tomàquets nomes marcats amb una creu, una fulla de llorer, mitja branca de canyella i uns brins de safrà.

*Talleu uns ceps.. (o qualsevol classe de bolets que us agradin mes) ..Si son frescos i afegiu.los a la resta d´ingredients, si els bolets fossin secs, penseu que s´han de rehidratar.. (jo els poso en un bol amb uns dits d´aigua i els escaldo un minut, temperatura màxima al microones, paro el microones i repeteixo l´operació).

*Tapeu l´Olla i poseu.la al forn en fred.. (No el preescalfeu ja que la diferencia de temperatura, partiria el fang).

*Cada forn es diferent de manera que us diré que l´aneu vigilant. Si voleu que os quedi daurat, quant falti poc perquè es pugui dir que ja està, trèieu la tapa, i mulleu el pollastre amb una mica de l´oli que ha deixat anar ell mateix, i no el torneu a tapar.

Comentaris

Entrades populars