FRICANDÓ amb OLIVES

 PLAT TIPIC de CATALUNYA

 Anfitriona; Erika de La Ventolera



 Fa molts anys, els programes de cuina de tv3 començaven amb un "Bona Cuina" que era conduit per Jaume Pastallé i que es limitaba a fer unes grabacions de les especialitats d´alguns restaurants.
 Despres es van fer altres formats, un d´ells amb Angels Moll i crec que Jaume Banacolocha que representaven un matrimoni arrivant a casa de treballar amb el temps just de fer el dinar per tota la familia, la base culinaria de tots aquest programes era la cuina cassolana, lluny de la mes elitista que marca ara el "Cuines".
 Entre els programes d´abans, n´hi havia un que es deia "La Cuina de Casa" que conduien Anna M. Carulla i Conxita Planell, mes tard van publicar un llibre amb el mateix nom del programa, del que jo he tret un parell d´idees per millorar una recepta tipica catalana com es el Fricandó, que d´altre banda sempre ha estat al receptari familiar de casa meva.





*Un o dos talls de tapa plana per cap.
*Un os de pernil.
*Una ceba grossa.
*Tomáquets madurs.
*Un grapat de moixernons ó ceps
*Canyella en pols, farina blanca, oli i sal.

*Deixeu l´os de pernil en remull en aigua tèbia un parell d´hores, renteu-lo bé i poseu-lo en un recipient amb un litre d´aigua i deixeu-lo bullir, abaixeu el foc i deixeu-ho coure fins que el brou es redueixi a la meitat.

*Feu uns tallets al voltant dels talls de carn, amaniu-los amb sal canyella en pols i oli, deixeu-los reposar una hora. Enfarineu-los, fregiu-los lleugerament i aneu-los col.locant en una cassola.

*En la paella en la que heu fregit la carn, enrossiu-hi la ceba, afegiu-hi el tomàquet trinxat (o rallat) i deixeu-ho coure lentament, un cop cuit afegiu el sofregit a la cassola per sobre la carn i brou de pernil suficient per cobrirla. Deixeu-ho coure a foc suau fins que la carn quedi tova. Si hi falta suc, tireu-hi una mica de brou. A mitja cocció afegiu-hi els moixernons previament remullats i escorreguts i rectifiqueu-ho de sal.

(El plat tradicional es amb moixernons però jo l´acostumo a fer amb ceps, que es un bolet que a casa meva agrada molt. Avui us poso una versió molt personal en la que en lloc de bolets hi afageixo una llauna d´olives farcides).

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars