SALMO MARINAT.

Com tots sabeu el salmó es un peix que neix a les aigües dolces dels rius i que viu al mar, però que torna al riu a deixar els ous, hi ha qui diu que a les mateixes aigües on ha nascut.
Fins que es van crear las piscifactories, el salmó era un producte car, reservat a ocasions especials i encara es així si parlem del salmó salvatge, extraordinari, no cal dir.ho
D´altre banda, com en molts altres peixos, sobre tot els anomenats "peixos blaus" el salmó conté àcids grassos "Omega 3", importantisims per a la reducció del colesterol i de l´acumulació de plaquetes en les arteries.

SALMÓ MARINAT.
*1 Kilo de sal gruixuda per cada kilo de salmó
*500g de sucre per cada kilo de sal
*La pell d´una llimona
*Anet

*Demaneu a la peixateria que us escatin el salmó i us treguin l´espina i us el separi en dos lloms.

*Barregeu tots els ingredients i poseu-ne una capa al fons d'una safata on càpiga el salmó.

*Poseu els lloms amb la pell que toqui la sal, i cobriu-les amb la resta de la barreja de sal, sucre, pell de llimona i anet.

*Deixeu reposar durant un mínim de 3h i un màxim de 2 dies.

*Trèieu el salmó i, amb un drap, retireu el que hagi quedat de sal, Deixeu lo reposar un dia o dos en la nevera abans de consumir.lo

*Guardeu-lo tapat amb film, però que no hi toqui directament.



*Es perfecte per consumir.lo acompanyat d´unes tàperes picades i ou dur rallat a sobre d´unes torradetes, però també podeu posar.lo llescat a marinar amb un bon oli, si es aromatitzat millor.


Comentaris

Entrades populars