"MATARÓ POTATOES" I
BRAÇ DE PATATA
La varietat "ROYAL KIDNEY", es una patata primerenca de pell groga i llisa i carn blanca que va començar a conrear.se a la zona del Maresme cap al 1890, de llavors provinents de la mateixa Anglaterra i que comença a exportar.se en 1932 amb denominació d´origen "MATARÓ" per el conreu obtingut a tota la comarca.
Durant la guerra civil s´en va prohibir el consum ja que era necessària com a moneda de canvi per pagar l´armament i la munició que es comprava.. (adivineu a on.?) ..Dons a Anglaterra. Malgrat tot, des del 1960 l´exportació ha anat decaient i el conreu ha minvat. Avui dia nomes s´en treu gairebé per el consum interior.
El plat d´avui es un braç de patata en la meva versió d´estiu.
500g de patata
200ml de crema de llet
un raig d´oli d´oliva
sal i pebre negre
A mi m´agrada coure les patates amb pell, conserven millor els seus nutrients, Peró sobretot conserven millor el sabor, quan s´hagin refredat, peleu.les i aixafeu.les amb una forquilla o passeu.les per un passa puré, torneu a passar a un recipient que pugui anar al foc i un cop al foc afegiu.hi l´oli i la crema de llet, no deixeu de remenar fins que quedi tot lligat i agafi una consistència fina, però mes aviat espesa, tasteu i rectifiqueu de sal i pebre.
Escampeu les patates aixafades per sobre d´un drap ó d´un paper vegetal per poder.lo enrotllar.. (a mi em va molt millor el paper vegetal) ..Ho farciu amb tonyina, pebrot vermell.. (si l´escaliveu vosaltres mateixos es molt mes bo) ..olives i ou dur rallat.. (De farciments n´hi deuen haver tants com persones que el facin, de manera que poseu el que realment us vingui de gust).
Enrotlleu i cobriu el braç amb maionesa.. (jo hi afegeixo una punta d´all, a casa ens agrada amb aquest puntet picantó) .. i decoreu.
no la sabia jo, la història de les patates de mataró... això que jo sóc capgrossa :-~
ResponEliminaquedes convidada quan vulguis a un braç de patata,... jo en faig una versió pastís, amb un motllo de plum cake...
molt interessant el teu "altre blog", hi he fet una volteta
petons
Gracies, sonieta i benvinguda aquest raconet.
ResponElimina