POLLASTRE AL CURRY

Ja sabeu que a les persones que ens ocupem de la cuina i la manutenció de les nostres famílies, sovint s´en complica el moment de decidir que fem per menjar, ens hem de plantejar alguna cosa que no provoqui enfrontaments, que agradi a tothom, que sigui variat i no et puguin dir allò de "això un´altre vegada.?", o "per mi no t´amoïnis, si jo amb un sandvitx paso" ...i si a sobre hi pots afegir un punt de sorpresa, molt millor.

Aquest es un plat relativament nou per mi, vull dir que no forma part del receptari de la meva família, però també haig de dir que des de el principi ha estat molt ben valorat per la meva gent.
 Un purista, s´estiraria els cabells davant d´un recepta de pollastre al curry que enlloc de la tradicional llet de coco fes servir crema de llet, però personalment crec que la crema de llet li dona una suavitat que no s´aconsegueix amb la llet de coco, de manera que he anat llegint receptes, he anat agafant una idea d´aqui una altre d´allà, he fet proves a la cuina, i finalment he polit la meva, aquesta.


4 pits de pollastre desossats i tallats a daus ,
una ceba grossa,
dos grans d´all,
una poma, jo he fet servir una granny smith,
un a pastanaga
200g de xampinyons laminats
un raig de cognac
curry al vostre gust,
225 ml de llet de coco,
oli, sal i pebre.

Saleu i empebreu el pollastre, rostiu.lo a foc viu, que quedi daurat, tireu-hi el cognag i flamegeu-lo amb molt de compte, (es un pas que pot ser perillos) i reserveu.
Piqueu la ceba i els alls i ratlleu la poma i lampastanaga, sofregiu.ho a la mateixa cassola amb un raig d´oli, a foc mig, fins que la ceba quedi quasi caramel·litzada, llavors afegiu-hi els xampinyons laminats i deixeu-los coure durant uns minuts mes.
Incorporeu-hi el pollastre i afegiu-hi el curry, doneu-hi un parell de voltes per que les especies quedin ben barrejades amb la carn.
Baixeu el foc i tireu-hi la crema de llet, deixeu-ho coure uns deu minuts o  fins que el pollastre sigui ben tendre.
Tasteu la salsa i rectifiqueu de sal si fos necessari.

Comentaris

  1. Que bo que sembla, no sabía que existía la llet de coco. Bon capo de setmana, petons.

    ResponElimina
  2. el pollo al curry es un clásico, acompañado de arroz es un plato exquisito.

    ResponElimina
  3. He provat de fer el plat avui i ha quedat molt bo, gràcies!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars