CALAMARS FARCIT
Un calamars per cap, ( d´uns 15 a 20 centímetres mes o menys)
tres botifarres crues,
dos ous bullits,
una ceba grossa,
tres tomàquets
un raig de cognac,
un litre de fumet de peix o un brick de caldo de peix
30 ametlles torrades
un gra d´all si es gros o un parell de petits
Demaneu al peixater o peixatera que us netegi be el calamars, heu de girar el cos per que quedi ben net fins i tot per dintre, talleu ben petites les potes i les ales.
Per començar, obriu les botifarres i passeu la carn picada per una cassola amb una mica d´oli, quan agafi color afegiu.hi les potes i les ales tallades i saleu, el calamars anirà deixant anar aigua, espereu que s´evapori, ralleu.hi els dos ous durs, i barregeu-ho tot be.
Deixeu.ho refredar una mica i ompliu els calamarsos, en la mateixa cassola, amb una mica d´oli daureu.los, no cal totalment nomes que perdin una mica el color blanc, llavors regueu-los amb el cognac i deixeu evaporar l´alcohol.
En una paella a part feu el sofregit de ceba i tomàquet, i el passeu a la cassola amb els calamarsos, cobriu.los amb el fumet i afegiu-hi la picada que haureu fet amb les ametlles i l´all, tapeu-ho fins que bulli, llavors abaixeu el foc i deixeu-ho coure una mitja hora o uns quaranta minuts, dependrà de la vostre cuina, fins que els calamarsos siguin cuits.
tres botifarres crues,
dos ous bullits,
una ceba grossa,
tres tomàquets
un raig de cognac,
un litre de fumet de peix o un brick de caldo de peix
30 ametlles torrades
un gra d´all si es gros o un parell de petits
Demaneu al peixater o peixatera que us netegi be el calamars, heu de girar el cos per que quedi ben net fins i tot per dintre, talleu ben petites les potes i les ales.
Per començar, obriu les botifarres i passeu la carn picada per una cassola amb una mica d´oli, quan agafi color afegiu.hi les potes i les ales tallades i saleu, el calamars anirà deixant anar aigua, espereu que s´evapori, ralleu.hi els dos ous durs, i barregeu-ho tot be.
Deixeu.ho refredar una mica i ompliu els calamarsos, en la mateixa cassola, amb una mica d´oli daureu.los, no cal totalment nomes que perdin una mica el color blanc, llavors regueu-los amb el cognac i deixeu evaporar l´alcohol.
En una paella a part feu el sofregit de ceba i tomàquet, i el passeu a la cassola amb els calamarsos, cobriu.los amb el fumet i afegiu-hi la picada que haureu fet amb les ametlles i l´all, tapeu-ho fins que bulli, llavors abaixeu el foc i deixeu-ho coure una mitja hora o uns quaranta minuts, dependrà de la vostre cuina, fins que els calamarsos siguin cuits.
HUYYYYYYY !!!! que bo !!!, aquest m'atreveixo a fer-lo. Que aprofiti. Petons.
ResponEliminammmm
ResponEliminaque fàcil i que bo...
la meva iaia en feia, jo fa molt de temps que no en faig..
ara m'has fet enveja, ves!
petó i bon profit
excelente propuesta, me gusta!
ResponElimina