VOL-AU-VENT DE PETXINES (ZAMBURIÑAS)

Un dels meus desitjos per l´any que acabem d´estrenar es el de tornar a submergir.me en aquest blog que malauradament tinc tan abandonat per falta de temps, no es la primera vegada que m´ho proposo, a veure si aquest cop no queda en un desig.


MOLT BON ANY.  


6 vol-au-vents 
Una bossa de petxines netes i congelades 
Una ceba gran
100g de xampinyons
50g de mantega
Un got de vi blanc
100ml de crema de llet
sal i pebre
farina de galeta
formatge rallat
una mica de mantega per gratinar


Esbandeix la carn de les petxines descongelades i deixa escorre,
renta escorre i lamina els xampinyons,
pica la ceba,
desfés la mantega en una paella i salteja les petxines, reserva.les,
sofregeix la ceba i quan estigui daurada afegeix.hi  els xampinyons i deixa coure uns cinc minuts,
afegeix el vi i la crema de llet, deixa que arrenqui el bull i posa.hi la sal i el pebre,
afegeix les petxines i dona.hi un parell de voltes,
escalfa el forn a 220º amb el gratinador,
omple les vol-au-vent,
barreja la farina de galeta amb el formatge rallat i escampa.ho per sobre, posa.hi un floquet de mantega i gratina fins que s´hagi daurat.


(Aquesta preparació també resulta extraordinària amb vieires fresques).

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars