SARSUELA
Un escamarla
Una gamba
Un tall de lluç
Un tall de rap
Un kilo de musclos
Un kilo de calamars (tallat como si fos per fer a la romana)
(Les quantitats i el tipus de peix es completament optatiu, podeu posar.hi el peix que us agradi mes i la quantitat que vulgueu per persona)
(Les quantitats i el tipus de peix es completament optatiu, podeu posar.hi el peix que us agradi mes i la quantitat que vulgueu per persona)
Un parell de cebes grosses, rallades
Bastant de julivert picat
Unes trenta ametlles torrades
mig got de vi blanc sec
mig got de cognac
4 o 5 grans d´all
Tres cullerades de tomàquet rallat
pebre negre
farina blanca
Obriu els musclos al vapor com tingueu per costum, (jo hi poso una fulla de llorer i un raig de vi blanc sec) i reserveu.los juntament amb l´aigua que hagin deixat anar
Salpebreu el peix, enfarineu.lo i fregiu.lo, el lluç, el rap, els escamarlans, les gambes, les rotllanes de calamars i els musclos (que haureu tret de la closca),
deixeu el calamars i els musclos per el final i tapeu la paiella perquè esquitxen.
En el mateix oli, enrrosiu.hi els grans d´all pelats
Feu una picada amb aquests alls, el julivert i les ametlles, afegiu.hi el vi blanc, el cognac, el tomàquet i un polsim de pebre negre.
Passeu l´oli de fregir el peix a una cassola, afegiu.hi les cebes i doneu.hi unes voltes fins que s´estovin, poseu.hi la picada, l´aigua dels musclos i el peix.
Poseu el peix de closca al fons, el lluç i el rap a sobre (d´aquesta manera no se us esmicolarà) i el calamars i els musclos escampats per sobre de tot.
Abaixeu el foc i deixeu coure durant una mitja hora, (aquest temps es orientatiu, aneu comprovant com esta el peix).
Mmmmm que buena pinta!!
ResponEliminaUn abrazo.
que pinta! quiero un pancito para mojar en este plato ya! jeje
ResponEliminaque rico, Marta! el nombre viene de la danza, no?
ResponEliminacuando hagas la tartita de atún contame cómo resultó. ¡saludos y buen fin de semana, querida!
that looks delicious.
ResponElimina