SEITONS MARINATS

Una semi conserva perfecta per l´estiu,
ideal per tenir a la nevera,
 per complementar un aperitiu abans de dinar amb un vermut,...


...per una tapa ...


...una amanida...


...per acompanyar un pà amb tomaquet a mitja tarda...


...i sobre tot molt i molt fàcil de fer.


Demaneu al peixater o peixetera que us tregui el cap i la tripa.
Quan arriveu a casa paseu.los per sota la aixeta, treieu les barbes, l´espina central i qualsevol altre espina que hi pugui haber quedat.
Escorreu-los be i aneu-los col.locant en un recipient per capes,
una capa de seitons, saleu-los, i cobriu amb vinagre (jo faig servir un vinagre suau, de poma)
 de nou  una capa de seitons, saleu-los i cobriu de nou amb vinagre, i aixi fins que acabeu.
Deixeu. ho macerar durant 24h.

Al cap d´aquestes 24h, escorreu-los be de vinagre i repetiu el procces aquest cop amb pebre i oli, (trieu un oli extra verge d´oliva).
En el mateix recipient net, o en un altre, aneu posant capes, la primera de seitons, afegiu un polsim de pebre i cobriu amb oli, repetiu les capes fins acabar els seitons.
Afegiu.hi una picada d´all i julivert i deixeu.ho a la nevera.

Comentaris

  1. excacto, muy veraniego. me gusta la propuesta, sólo que por acá tenemos unos fríos impresionantes... lo dejo para más adelante.

    ResponElimina
  2. Que buena pinta tienen todos, ya he cenado pero me comeria alguno de ellos, jejeje.

    una abraçada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars