TATIN DE POMA

 Diu la tradició, que el pastis Tatin va ser creat arran d´un descuit.
 Stéphanie i Caroline Tatin eren dues germanes que regentaven un hotel familiar a Lamotte-Beuvron al centre de França i que degut a una badada d´Stéphanie les pomes que estava cuinant es van coure mes del compte, llavors per poder.les aprofitar va decidir de posar la massa a sobre de les pomes i coure.ho al forn, desprès li va donar la volta amb molt de compte i així va néixer aquesta variant del tradicional pastis de poma.
 L´any 1926 Curnonsky, un conegut gastrònom de la època, l´inclou en el seu llibre "França gastronòmica"...  i la resta ja es historia.


6 pomes Golden o Reineta
200g de sucre
50g de mantega
una llimona
Una fulla de pasta de full congelada (l´original es fa amb massa brisa)

 En un motllo que es pugui posar sobre el foc i al forn, podeu fer servir una paella o una cassola, S´hi desfà el sucre a foc lent, mentrestant peleu i talleu la poma en trossos grossos
Poseu la poma tallada en un bol i mulleu.la amb el suc de la llimona perquè no s´enfosqueixi.
 Quan el sucre ja sigui un caramel apagueu el foc, hi afegiu la mantega a daus i espereu que es desfaci, col.loqueu la poma de forma que els trossos quedin esteticament ben posats, deixeu.ho coure una hora a foc baix.
 Desprès unteu amb mantega la vora del recipient a on encaixara la pasta de full perquè no s´enganxi, talleu la pasta de full un centímetre mes gran que la mida del motllo i tapeu les pomes, encaixeu la vora en el motllo amb una espàtula i punxeu.la amb un ganivet o una forquilla.
 Poseu.ho al forn, (preescalfat) a 180º durant una hora, mes o menys, deixeu.ho refredar una mica.. (no gaire, perquè si el caramel se solidifica us resultara molt difícil, si no impossible donar.li la volta) ..i gireu.la com si fos una truita.

 Serviu.la tèbia, amb gelat de vainilla, o amb nata liquida que podeu servir en una salsera a part, i disfruteu.la



Comentaris

  1. excelente pinta! aunque no se crea aún no he preparado ninguna tarta tatin. lo bueno es que se puede preparar con las frutas de estación que tengamos a mano, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. NO, MAI DE LA VIDA, LA TATIN SEMPRE ES DE POMA!!!! PER CERT LA PREFERIDA DELS MEUS FILLS.

      Elimina
    2. Per sort tot evoluciona i la cuina també, avui es fan tatins fins i tot salades.
      Gràcies per el teu comentari, una abraçada.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars