LASSAGNA d´ANIVERSARI

   A casa meva tenim  per costum que el dia en que celebrem un aniversari, el protagonista de la festa tria el menú, amb el meu fill gran es molt fàcil, la lasaña es el seu plat preferit, tant que si fos un animal sería un gat i es diria Garfield.



PREPAREU EL RAGÚ AMB:
*Dues cebes mitjanes
*Dues pastanagues
*Dues branques d´api
*Dos talls de cansalada
*Uns 400gr. de carn picada, barreja de vedella i tocino
* Mantega
*Mitja tassa de vi negre
*Una tassa i mitja de brou de carn calent
*Tomàquet concentrat
*Sal, pebre negre
*Llet calenta

PER LA BEIXAMEL:
*Mantega
*Farina
*Llet
*Sal, Pebre blanc, nou moscada rallada

PER LA LASAÑA:
*Plaques de lasaña
*Mató
*Formatge rallat (El que mes us agradi)

*Peleu les cebes, raspeu les pastanagues, renteu l´api i assequeu.lo piqueu ben petites totes les verdures i la cansalada i barregeu tot amb las carn picada dins d´un bol.

*Escalfeu la mantega, afegiu.hi la carn i fregiu movent.la fins que agafi color. Tireu.hi el vi i deixeu que s´hi evapori. Poseu.hi desprès una tassa de brou calent i deixeu coure fins que s´evapori tot el liquid.

*Barregeu la resta del brou amb el tomàquet concentrat i afegiu.ho a la salsa, salpebreu. Incorporeu.hi la llet i deixeu coure, remenant de tant en tant.

*Per la beixamel; poseu la mantega en un cassó coeu una mica la farina i aneu incorporant la llet sense deixar de remenar, salpebreu i afegiu.hi la nou moscada.

*Bulliu la pasta segons les instruccións del fabricant.

*Aprofiteu el muntatge de la lasaña per preescalfar el forn a 180º. Unteu una safata per gratinar amb mantega. Poseu una capa de pasta i a sobre una altre capa de ragú, a sobre el ragú unes cullerades de beixamel i unes lamines de mató (per exemple, una lamina a sobre de cada rectangle de pasta). Repetiu l´operació; pasta/ragú/beixamel/i mató fins que acabeu amb una capa de pasta, cobriu amb beixamel, formatge rallat i unes nous de mantega, poseu.la al forn fins que us quedi dorada i cruixent.

Comentaris

  1. Tot i que amb retard: Moltes felicitats per al teu fill, jo crec que si fos un gat també seria en Garfield, com ell.
    Aquesta lassanya és un pur vici pels sentits. Petons a tothom.

    ResponElimina
  2. De nou nosaltres, jo de tu passaria per la cuina vermella, a veure que hi trobes per a tu!!

    ResponElimina
  3. Ja estem aquí de nou!!
    Bé doncs moltes felicitats!!! et passem el nostre correu electrònic (estem buscant el teu i no el trobem) per que ens donis les dades, o per quedar i fer-te'l arribar...

    és aquest lacuinavermella@gmail.com

    Muac

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars